Ofis masanızda olması gerekenler

11-12-2017 23:55
Ofis masanızda olması gerekenleri ve ofis masası düzenini sizler için araştırdık. İş yerinizde daha verimli olabilmeniz için ofis masasında olması gerekenler listemizden yararlanabilirsiniz.

1. SU

Her gün belirli miktarda su içmek sağlığınız için faydalıdır. Çalışma temponuz arasında su içmeyi unutmanız gayet doğaldır. Masanızın gözünüze sürekli çarpan bir köşesine su koymayı unutmayın. Bu yöntem hatırladıkça su içmenize yardımcı olur. Suyunuzun masanızda buluması sürekli masadan kalkmanızı da engelleyecek, dikkatinizin dağılmasını önleyecektir.

2 PEÇETE

Her durumda yardımınıza koşabilecek bir peçeteyi ofis masanızın çevresinde bulundurmaya özen gösterin. Böylece sürekli masadan kalkmanıza gerek kalmaz.

3. EL KREMİ

Kabul ediyoruz, erkekler sıklıkla el kremi kullanmıyor. Kadınların ise el kremini neredeyse yanından ayırmıyor. Hangi erkek kış aylarında bu kremlere muhtaç kalmadı?

4. YAPIŞKAN KAĞIT

Aklınıza gelen herhangi bir şeyi not almak, patronun söylediklerini yazmak… Bu kağıtlar sadece bilgisayar ekranına yapıştırmak için bile yaratılmış olabilir! Ofisten çıkmadan önce yarın yapılması gerekenleri bilgisayarınızın üzerine veya panonuzun üzerine yapıştırarak ertesi sabah hatırlamanızı kolaylaştırabilirsiniz.

5. AJANDA

Sadece ofiste bulunmaması gereken notlar vardır. Evet, hiçbirimiz eve iş taşımaktan hoşlanmıyoruz. Ancak bazı istisnalar sürekli yanınızda taşınmayı gerektirebilir. Kendinize bir ajanda edinmeniz işinizi fazlasıyla kolaylaştırır. Ofis dışındayken de notlarınıza erişmenizi sağlar. Yazmaktan hoşlanmıyorsanız teknolojik aletlerinizi de kullanmayı deneyebilirsiniz. Telefon veya tabletiniz işinizi görecektir. Teknolojinin güvenini sorgulamayı unutmamalısınız, aniden ortadan kaybolan notlar ile başetmeyi kimse istemez.

6. KULAKLIK

Kalabalık ofislerin en büyük sorunu sessiz çalışma ortamı yakalanamıyor olmasıdır. Bir kulaklık edinerek çalışma arkadaşlarınızı rahatsız etmeden gürültü kirliliğini engelleyebilirsiniz. Sessizliğe bürünmüş bir ofis verimli çalışma saatlerini de beraberinde getirecektir.

7. ŞARZ ALETİ

Telefon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik aletlerinizin batarya ömrünün uzun olması adına şarzı %10 altına düştüğünde şarz edilmelidir. Bu yüzden çekmecenizde yedek bir şarz aleti bulundurmanız iş arkadaşlarınızı şarz aleti için rahatsız etmenizin önüne geçecektir.

8. FOTOĞRAF VEYA İYİ HİSSETTİREN OBJELER

Dikkatinizi biraz olsun dağıtmak, sevdiklerinizi anımsatmak için masada duracak olan çerçeveler iyiki varlar! Çerçeveli fotoğraflarınızı veya sevdiğiniz objeleri masanızın üzerinde bulundurarak masanızın atmosferini yumuşatabilirsiniz.

9. HIRKA VEYA CEKET

Çekmecelerinizin derinlerine saklayabileceğiniz bir hırka, üşüdüğünüz anlarda en yakın arkadaşınız olabilir. İnce, sizi sıcak tutacak,  yanınızda kolayca taşıyabileceğiniz klasik bir hırka mutlaka günü kurtaracaktır.

10. ATIŞTIRMALIKLAR

Çalışırken herkes acıkır. Masanızı dağıtmadan, üzerinize bulaşmadan tüketebileceğiniz atıştırmalıklar yemek saatine kadar sizi idare edecektir. Cips, çikolata gibi sağlıksız besinlerden uzak durmayı, kuru meyve, çerez gibi sağlıklı atıştırmalıkları çekmecenizde bulundurmayı unutmayın.

11. MASA İSİMLİĞİ

 

Masa İsimliği, profesyonel meslek çalışanları için vazgeçilmez bir masaüstü ofis aksesuarıdır. İsminizin kolayca öğrenilmesini, insanların size isminizle hitap edebilmesini sağlar. İş arkadaşlarınız, üst yöneticileriniz ve müşterileriniz tarafından isminizin kolayca öğrenilmesi iş hayatında rakiplerinizden bir adım öne geçmenizi sağlayacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.